Emma Wennerholm

Emma är ledamot i distriktsstyrelsen och ersättare i regionfullmäktige för Vänsterpartiet i Skåne och gruppledare och kommunal ledamot för Vänsterpartiet i Höganäs. Hon sitter också i från Vänsterpartiet i Region Skånes valberedning, är representant i beredningen för samhällsutvecklingsfrågor i Kommunförbundet i Skåne. Hon är fackligt aktiv inom Kommunal och ordförande för Epilepsiföreningen i Skåne.

“Jag har varit politisk aktiv sedan 1998 – först i Ung vänster och sen i Vänsterpartiet. Är en nedflyttad smålänning som flyttade ner till Skåne för ca 20 år sen med några mellanlandningar i London och Stockholm . Har ett stort fotbollsintresse som är min stora hobby 🙂

Jag är en av många som vill lägga grunden och vill förverkliga ett samhälle grundat på demokrati, jämlikhet och solidaritet, ett samhälle befriat från klass-, köns- och etniskt förtryck, ett rättvist och ekologiskt hållbart samhälle där kvinnor och män bygger sin egen framtid i frihet och samverkan. Jag är en del av arbetarrörelsen, kvinnorörelsen , har erfarenheter av att bo i både i ett litet samhälle och i storstad , erfarenheter av fackligt arbete och hur fackligt och politiskt arbete hör ihop.

Mina stora politiska frågor är feminism , antirasism och fackliga frågor som jag har som min ideologiska kompass oavsett var och när jag driver politiska frågor.

Med mig får partiet i parlamenten en stark feminist , socialist och antirasist  som brinner för fackliga frågor med klimatet som vår stora fråga med tanke på klimatförändringarna i vår värld. “