Det är vår tur nu!

Vänsterpartiet är ett parti som arbetar för rättvisa, jämlikhet och för ett bättre arbetsliv. Vi finns i hela Skåne och arbetar för att uppnå våra mål på många olika sätt: på arbetsplatsen, i bostadsområdena, i kommunen och regionen. Vi vill inte bara se en bättre värld – vi gör något för att komma dit också.

Vänsterpartiets krav:

• Höj kvinnors löner!

• Förkorta arbetstiden – mer makt över din egen tid!

• Stopp för sexuella trakasserier!

Klicka på bilden till höger för att läsa vårat flygblad.

Evenemang till internationella kvinnodagen i skåne.

6 Mars

Lund

Inför internationella kvinnodagen presenteras Vänsterpartiet Skånes rapport “Jämställd Hälsa”. Klockan 18.00 ABF Lund, Kiliansgatan 9, vån 3

7 Mars

Landskrona

Inför internationella kvinnodagen presenteras Vänsterpartiet Skånes rapport “Jämställd Hälsa”. Klockan 18.00 på Folkets hus, Säbygatan 16.

8 Mars

Helsingborg

Tema: Kvinnor i arbetslivet Samling i ABF:s lokaler på Södergatan 65 för författarsamtal med Nina Björk 17.30 samt bokbord med föreningar och mingel. Kl 16-20 Mer information på Vänsterpartiet Helsingborg på Facebook.

Hässleholm

Utdelning av nejlikor och diskussioner kl 11.00 på Torget.

Lund

Ung vänster Lund och Vänsterpartiet Lund anordnar en manifestation/demonstration för att uppmärksamma den internationella kvinnodagen och dess politiska innebörd.  Det blir tal från Vänsterpartiet och Ung Vänster, samt musik från Röda Kapellet. 19:00 anordnas Feministiskt Självförsvar på Stadshallen i samband med evenemanget, för alla som identifierar sig som tjejer. Samling 17.30 Stortorget.

Malmö

Paroll: Rätt att leva, inte bara överleva Demonstration och fest på inkonst, talare Malin Björk. Samling 17.00 på Gustav Adolfs torg. Kvällsprogram med musik, kultur, poesi och samtal på Inkonst (Bergsgatan 29) startar 19.00. Kom i tid, det tenderar att bli fullt.

Simrishamn

Utdelning av nejlikor med banner ”Vissa kvinnors situation får en att se rött” samt utdelning av material. För mer information simrishamn.vansterpartiet.se

Skurup

Flygblads och kaffeutdelning.

Tomelilla

Utdelning av nejlikor.

Trelleborg

Flygbladsutdelning. För mer information trelleborg.vansterpartiet.se

Ängelholm

Kvällsarrangemang, musik och föredrag samt gemensam middag. Läs mer Vänsterpartiet Ängelholm på Facebook.

 

Är det något evenemang som inte finns i denna lista. Maila till joacim.petersson@skane.se När evenemangen är över så fortsätter vårt systematiska arbete för att skapa ett jämställd samhälle. Prata med våra företrädare på evenemangen för att få veta mer om hur du kan vara med!