Kom med på 1:a maj!

Vi ställer inte in, vi ställer om årets 1:a maj!

Trots att vi är hemma kan vi tillsammans visa att vi är många!

Årets förstamajfirande kommer att bli helt annorlunda än vi är vana vid. Den tråkiga orsaken är naturligtvis den pågående pandemin och de rekommendationer som myndigheterna ger med anledning av det. Resultatet kommer dock att bli en ny och spännande möjlighet att nå ut till ännu fler människor.

Flagga med en vimpel

Gör en vimpel.  Klistra på en pinne och vifta med det på ditt nästa videmöte, eller ta en bild på det på ett fint ställe för att visa att vi är aktiva under 1:a maj var vi än är! Lägg upp bilden på sociala medier och visa upp att vi är många som är med under årets 1:a maj!

Alla medlemmar i Skåne kommer få en vimpel i form av ett klistermärke skickad till sig inför 1 maj!

Här kan du ladda ner en mall om du vill skriva ut en själv

Skylta rött

I senaste numret av Folkviljan finns det en plansch för att sätta upp i ett fönster hemma. Det går också bra att sätta upp ett rött skynke som komplement. Vi vill tillsammans visa att vi är många som är delaktiga på 1:s maj – så visa upp för dina grannar att du är med även i år!

Klicka här om du vill ladda ner och skriva ut en extra för att ge till en granne, kollega eller vän.

Gör din egen 1:a maj-skylt

1:a maj handlar om gemenskap och styrka. Vi vill att alla ska kunna vara med och visa upp vår politik. Gör din egen 1:a maj skylt och lägg upp en bild på sociala medier! Vill du rita, skriva ett slagord, en paroll, din viktigaste politiska fråga eller en dikt? Ladda ner en mall här om du vill. Använda din kreativitet fritt!

Var aktivist digitalt

Det finns massor av aktiviteter du kan vara med och göra digitalt! Det första är givetvis att vara med och dela alla roliga och intressant grejer du ser. Visa dina vänner att det händer en massa saker under dagen.

Kom med och sprid vår grupp på facebook. Du hittar gruppen genom att klicka här och sätt ett profilmotiv på din facebookbild genom att klicka här

Var med under våra livesändningar

På 1:a maj så kommer det att finnas två livesändningar med tal och musik och annat trevligt att vara med på. En är från Vänsterpartiet i Lund där Hanna Gunnarsson, en av Skånes riksdagsledamöter, kommer att hålla tal! Den andra sänds direkt från partiet centralt med tal av bland annat Jonas Sjöstedt. Se till att bjuda in alla du känner till dessa evenemang.

Lunds evenemang hittar du här

Partiet centrala evenemang hittar du här

Har du inte facebook kan du titta på partiets sändning via youtube. Du hittar sidan här

Uppmärksamma dina vänner på att det är 1 maj

Se till att ingen av dina vänner missar att det är 1 maj

I vanliga fall hade människor hört våra demonstrationståg och sett oss ute på gator och torg. Men eftersom vi i år stannar hemma så behöver vi uppmärksamma våra vänner på att det är 1 maj.

Därför har vi tagit fram ett gäng bilder som du kan skicka runt för att uppmärksamma dagen.

Ladda ner bilderna nedan och lägg den på dina vänners vägg på facebook, skicka den som ett meddelande på instragram, skicka den via mail eller via sms, använd alla sociala medier du är på och skicka den till dina följare och vänner för att uppmärksamma dagen.

För att ladda ner en bild så klicka på den, högerklicka sedan och välj “Spara bild som”.

Ha roligt, bjud in fler och var kreativ!

Gör en egen bild, spela in en film, skriv en text, läs upp en dikt – var med och skapa innehåll för oss alla att dela under dagen för att färga alla sociala medier så röda vi bara kan! Glöm inte att hashtagga allt du gör med #1maj och #vänsterpartiet. Det viktiga är att vi deltar, har roligt och sprider vår politik under 1:a maj!

Var med och skapa vårt digitala 1 maj-tåg

För att vi ska kunna uppmärksamma 1 maj på ett sätt som vi är vana vid har vi valt att föra över några av våra klassiska inslag på 1 maj till digitalt version där du kan vara med och skapa!

Slagord. Ett 1 maj utan slagord är inget första maj. Därför samlar vi nu in filmer när du hemma spelar in när du utropar några av våra slagord som vi sedan klipper ihop till en talkör och lägger ut på Facebook och hemsidan på 1 maj. För att vara med behöver du välja ett av slagorden nedan. Spela in dig när du sjunger in det och sedan skicka filmen eller dela den med joacim.petersson@skane.se Ni får givetvis vara flera som sjunger in slagorden samtidigt. Men skicka bara ett slagord per film. Det går självklart bra att skicka in fler filmer. OBS SPELA IN VARJE SLAGORD 2 GÅNGER!

Slagord att välja på:

 – Likea våran demonstration! #bostadsproduktion[lajka våran demonstration, hashtag bostadsproduktion]

– Stoppa genast högerleken, ta tillbaka apoteken.

– Bo var du vill, det är vårat krav: EBO-lag utan undantag

– Att sälja stöldgods är häleri – Den offentliga sektorn äger vi

Ett digitalt första maj tåg!

Var med och skapa Vänsterpartiets digitala 1 maj tåg. Vad är mer klassiskt på 1 maj än själva tåget. Låt oss därför i år skapa ett tåg hemifrån.

Detta gör du genom att ställa din telefon eller videoinspelningsutrustning fast någonstans och spela in när du går förbi kameran. Skicka eller dela filmen till joacim.petersson@skane.se så klipper vi ihop ett digitalt 1 maj tåg som vi lägger ut på Facebook på 1 maj.

Du får givetvis vinka in i kameran eller skapa en egen 1 maj skylt att visa upp när du går förbi! Är ni flera på samma ställe som vill gå ihop i samma film så går det också bra.

DEADLINE FÖR INSKICK FÖR ATT VARA SÄKER PÅ ATT DIN FILM KOMMER MED ÄR 27 APRIL!